A szintetikus gyep vagy a műfű szintetikus műanyagokból készült felszíni gyep.
Megjelenése, különösen az újabb műtárgyakban, nagyon hasonlít a természetes fűre.
Rendszerint sportpályák építésére használják, de otthonaikban és kereskedelmi létesítményeiben is az alacsony karbantartási költségek miatt a költséghatékonyság és az egyszerű kezelhetőség miatt.

Ez egy valódi alternatív padló, amely képes kombinálni az elegáns esztétikai jellemzőket, az erőt és a kényelmet.

A szintetikus fűből készült szálak textilanyagból készülnek, amelyet latex vegyület borít, és a kemencébe vezetik (vulkanizálási eljárással) annak biztosítása érdekében, hogy a latex tökéletesen tapadjon a textil anyaghoz, és hosszú ideig tartson.

Ez a folyamat lehetővé teszi a természetes fűhöz nagyon hasonló késztermék előállítását, amely megismétli a fő előnyöket és egyúttal kiküszöböli a vele kapcsolatos hibákat vagy kellemetlenségeket.

2007 óta a Rasor kifejlesztette az első vágórendszereket a szintetikus gyep hátsó vágásához (a gyep hátuljához) annak érdekében, hogy javítsa a gyep telepítési műveleteinek minőségét és sebességét.

Ma több mint hetven éves textilipari tapasztalattal rendelkezik, a Rasor SportLine-jével, professzionális elektromos és akkumulátoros vágóeszközök teljes választékával a szintetikus sport- / díszfüves és beltéri / kültéri sportpadlók számára.

 Ideális műfüves telepítők és gyártók számára, a Rasor SportLine termékei drasztikusan csökkentik a szántóföldi építési időt, javítják a munka minőségét és megkönnyítik a gyep telepítők munkáját.