A kopozitokat egyszerű anyagok és szálak kombinációjából készítik, amelyeket speciális teljesítményre terveztek. Az alkatrészek együttese kivételes mechanikai tulajdonságokat garantál, miközben nagyon alacsony a tömegnövekedés. Ezért a kompozitokat sokféle alkalmazásban használják, ahol a könnyű súly kulcsfontosságú tényező.

A kompozit anyagokat olyan területeken használják, ahol kivételes szilárdságra van szükség, miközben megtartják az alacsony súlyt.

Különösen a repülőgépipar, az autóipar és a hajóipar széles körben használ kompozit anyagokat az építkezéshez; szárnyszerkezetek, törzsek, szélturbina lapátok, autóipari panelek és belső terek, a Formula-1 autóvázai, rugói, motor alkatrészei és tartozékai, pótkocsik, kenuk és egyéb hajók.

A repülőgépipar és a hadiipar kompozitokat használ az űrállomás, az űrjárművek alkatrészeinek gyártásához, sisakok és golyóálló mellények építéséhez.

A sport területén kompozit anyagok felhasználásával készülnek; sílécek, bobok, teniszütők, kerékpárok, horgászbotok, emelkedők íjászathoz és magasugró rudak, hogy csak néhányat említsünk.

Az orvosi felhasználás magában foglalja a protetika építését, míg az építőipar kompozit anyagokat használ a csövek, tartályok és eróziós korlátok készítéséhez.

Az elmúlt öt évben Rasor összpontosította know-how-ját és tapasztalatát különösen a kompozit anyagokhoz készült vágószerszámok fejlesztésére. Ezeknek az anyagoknak a legtöbb gyártója és végfelhasználója a Rasort vágási folyamatainak szabványává tette.